Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μια συνέντευξη του του Sir Alex Ferguson στην καθηγήτρια του Harvard Business School Anita Elberse που πρέπει να διαβάσουν όλοι! Ειδικά αυτοί που θέλουν να διοικούν τον αθλητισμό!

Πρόσφατα ένας φίλος που ασχολείται με τον αθλητισμό μου έστειλε ένα σύνδεσμο που αφορούσε μια συνέντευξη  του Sir Alex Ferguson  στην καθηγήτρια του Harvard Business School Anita Elberse.  Μέσα σε 5-6 σελίδες είναι συμπυκνωμένη η αθλητική  φιλοσοφία ενός θρύλου στην ανάπτυξη των ομάδων!
Είναι μια συνέντευξη που προτείνω να την διαβάσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό (παράγοντες, προπονητές, αθλητές, γονείς). Σίγουρα είναι μεγάλη και κάπου μπορεί να κουραστεί ο αναγνώστης αλλά ας την διαβάσει ως το τέλος!
Ένα κείμενο που θα πρέπει να διδάσκεται στα ΤΕΦΑΑ όλης της χώρας.
Ο αναγνώστης έχει μόνο να κερδίσει από αυτή την συνέντευξη!

SIR ALEX FERGUSON

Κείμενο: Γιάννης Φιλίππου
Σε ποσοστό που εγγίζει το 80% οι απόφοιτοι του Harvard Business School «πετυχαίνουν» στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ο Sir Alex Ferguson, ο απελθών μόλις το καλοκαίρι επί 27 συναπτά έτη μάνατζερ μιας από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες αθλητικού θεάματος, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέλυσε λοιπόν μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων στην καθηγήτρια του Harvard Business School Anita Elberse, προς όλους τους επίδοξους αυριανούς επιτυχημένους φοιτητές της περιώνυμης σχολής του Χάρβαρντ, το αναλυτικό εγχειρίδιο της επιτυχίας (του). Τα θέσφατα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Οκτωβρίου Harvard Business Review. Το Homme ανακεφαλαιώνει και τα δημοσιεύει αποκλειστικά.
διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου