Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή ΜΑΟΥΡΟ ΜΠΕΡΟΥΤΟ προς τους γονείς …


Η επιστολή του Μάουρο Μπερούτο προς τους γονείς των μικρών αθλητών του βόλλευ που  έκανε μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία.


''Αυτό είναι το βόλεϊ,  η ομάδα μετράει εκατό φορές περισσότερο από το άτομο, τα ατομικά όνειρα μπορεί να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω της ομάδας, όπου θα σου ζητηθεί να δώσεις στον αγώνα τα πάντα, ας το παραδεχτούμε, είναι ένα άθλημα ανατρεπτικό.


Αν κάποιος σταματήσει την μπάλα ή προσπαθεί να την ελέγξει ακουμπώντας την δύο φορές διαδοχικά, ο διαιτητής σφυρίζει και οι αντίπαλοι παίρνουν πόντο.

Διαβολικό και ανιστόρητο: το πέρασμα σε ένα σύνολο τέτοιου είδους κανονισμών, σε έναν κόσμο που μας διδάσκει να κρατάς σφιχτά στα δικά σου πράγματα, τα προνόμιά σου, τα όνειρά σου, τους στόχους σου.

Δεν μπορεί κανένας να καρφώσει αν δεν υπάρχει κάποιος να του κάνει πάσα, δεν μπορεί κανένας να πασάρει αν δεν υπάρχει κάποιος να υποδεχθεί το σερβίς των αντιπάλων. Τα έχεις κάνει όλα τέλεια και έχεις κερδίσει το πρώτο σέτ?
Πρέπει να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή στο δεύτερο. Πρέπει να ξαναβρείς ενέργεια , κίνητρα, ποιότητα στην τεχνική και ηθικό. Α
Αυτό που έκανες πριν (αν και ήταν τέλειο) δεν αρκεί πλέον, πρέπει να το ξαναβγάλεις στο παιχνίδι. Αντίθετα, έχεις χάσει το σέτ, έχεις μια καινούργια ευκαιρία να ξεκινήσεις από την αρχή. Απολύτως απαράδεκτο για μας τους ενήλικες που αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να δημιουργήσουμε τη ζώνη άνεσής μας από την οποία, από τη στιγμή που θα πέσεις μέσα, αλίμονο δεν θα σκεφτείς την έξοδο.

Απευθύνομαι σε εσάς (γονείς αθλητών) ως ενήλικα όντα, ορθολογικά και με το κεφάλι σταθερά τοποθετημένο στους ώμους. Θα προτιμούσα να σας το πω, με γνώση των γεγονότων πριν και πριν το νιώσετε στο πετσί σας : το βόλλευ είναι το πιο επικίνδυνο άθλημα που υπάρχει .Δεν θα θέλατε να πάρετε αυτό το ρίσκο , έτσι δεν είναι? Αν παρόλα αυτά το κάνετε, σας προειδοποιώ μη κοιτάξετε ξανά πίσω.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Παπαδόπουλο (Έλληνα προπονητή που εργάζεται στην Ιταλία) που μας μετάφρασε και μας έστειλε την επιστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου